понеділок, 30 вересня 2013 12:21

Унікальну колісницю з кіньми розкопали у Болгарії
5

Фото: Фото: dailymail.co.uk

Фрагменти двоколісної колісниці й останки двох коней були виявлені археологами в Болгарії. Коні були поховані в гробниці стоячи. Вік знахідок становить 2,5 тис. років. У похованні також було виявлено кілька прикрас, повідомляє Daily Mail.

Колісниця була знайдена недалеко від села Свестарі на північному сході Болгарії.

"Це відкриття унікальне. Ця колісниця не схожа на жодну іншу колісницю, знайдену в Болгарії" , - розповіла Діана Гергова з Національного археологічного інституту при Болгарській академії наук.

Пагорб, в якому виявили ??фракійську колісницю, розташований недалеко від добре відомого могильного пагорба хана Омуртага, де минулого року та ж група археологів знайшла скарб золотих прикрас. Дослідники вважають, що коні були вбиті незадовго до того як поховання було засипане.

Найімовірніше, коні привезли колісницю покатим спуском уздовж вузького проходу. Після цього їх вбили. Тварини були запряжені, про що свідчать невеликі металеві диски, які були частиною упряжі .

У ході розкопок археологи також знайшли скелет собаки, прив'язаної до колісниці. Поряд знаходилася могила воїна, якому, ймовірно, і належала колісниця. Археологи виявили обладунки, списи та меч , а також різні зілля й прилад для письма, що свідчить про освіченість їхнього власника.

Зараз ви читаєте новину «Унікальну колісницю з кіньми розкопали у Болгарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути