Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2018 16:17

Український легкоатлет побив світовий рекорд

Український легкоатлет побив світовий рекорд
Сергій Бубка вперше в історії стрибнув з жердиною на висоту 6 м 14 см. Фото: ТСН

31 липня 1994 року у Сестрієре в Італії український спортсмен Сергій Бубка вперше в історії стрибнув із жердиною на висоту 6 м 14 см.

Сергій Бубка є заслуженим майстром спорту, чемпіоном світу і Європи, олімпійським чемпіоном, багаторазовим світовим рекордсменом. Він побив 35 рекордів − 17 разів на літніх змаганнях і 18 разів − у приміщенні.

За особисті заслуги у піднесенні міжнародного авторитету України та визначні спортивні досягнення Сергію Бубці 4 лютого 2001 року присвоїли звання Героя України та урочисто вручили орден Держави. У Донецьку йому спорудили пам'ятник з бронзи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український чемпіон Абраменко прикрасив обкладинку відомого журналу

Рекорд на 1 см перевершив 15 лютого 2014 року на змаганнях "Зірки жердини" у Донецьку французький легкоатлет Рено Лавіллені. Він стрибнув на висоту 6 м 16 см. Сергій Бубка спостерігав за змаганнями і привітав нового рекордсмена.

Ще 19-річним Сергій дебютував на чемпіонаті світу в Хельсінкі. Несподівано нікому не відомий новачок збірної СРСР переміг у стрибках із жердиною. Таку саму перемогу в стрибках у висоту святкував ще один українець – Геннадій Авдеєнко. Однак надалі кар'єра Бубки різко пішла вгору, а Авдеєнка – навпаки.

Зараз ви читаєте новину «Український легкоатлет побив світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути