Ексклюзиви
субота, 09 червня 2018 08:20

Українець встановив 35 світових рекордів

Українець встановив 35 світових рекордів
Сергій Бубка. Фото: http://ukraine-in.ua

Першою у світі людиною, яка стрибнула з жердиною на висоту більше 6 м був українець Сергій Бубка. Йому належить 35 світових рекордів. Перший з них встановив в Братиславі 9 червня 1988 року - стрибнув із жердиною на висоту 5,85 м.

Ще 19-річним Сергій дебютував на чемпіонаті світу в Хельсінкі. Несподівано нікому не відомий новачок збірної СРСР переміг у стрибках із жердиною. Таку саму перемогу в стрибках у висоту святкував ще один українець – Геннадій Авдеєнко. Однак надалі кар'єра Бубки різко пішла вгору, а Авдеєнка – навпаки.

Після рекорду в Падуї тому ж року Сергій стрибнув на 6,13 м у японському Токіо. Останній рекорд Сергій Назарович установив 1994 року – 6,14 м. Було це знову на італійській землі – в Сестрієре. Рекорд не побитий досі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Француз побив рекорд Сергія Бубки

Хоча Сергій Бубка і залишається єдиним у світі спортсменом-легкоатлетом, який ставав чемпіоном світу шість разів поспіль, фахівці вважають, що спортсмен не розкрив повністю свій потенціал. Його другий тренер Євген Волобуєв вважав, що потенціал Сергія становить 6,4 м.

За видатні спортивні досягнення Сергій Бубка відзначений не тільки рядом спортивних нагород, але також державних - Герой України, три Ордени князя Мирослава Мудрого, два ордени "За заслуги", орден Держави і т.д. Крім того, він один із небагатьох, кому прижиттєво було встановлено пам'ятник.

Сьогодні Сергій є членом виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету і претендує на звання його президента.

15 лютого 2014-го 27-річний француз Рено Лавіллені побив рекорд Сергія Бубки в стрибках із жердиною. Подія сталася на очах екс-рекордсмена під час змагань "Зірки жердини" в Донецьку. Рено не показував видатних результатів у юності. Прорив стався лише в 2008 році, коли 22 –річний юнак узяв висоту 5 м 65 см.

Зараз ви читаєте новину «Українець встановив 35 світових рекордів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути