пʼятниця, 05 лютого 2016 10:40

Українські вчені розкажуть про досвід виживання в Антарктиці

Українські вчені розкажуть про досвід виживання в Антарктиці

9 лютого о 16.00 в Національному музеї історії України (вул .Володимирська 2) розпочнеться виставка "Українська Антарктида".

Особливе місце в науковому житті України належить станції "Академік Вернадський", яка розташована на острові Галіндез Аргентинського архіпелагу в Антарктиці. Це метеорологічна та геофізична обсерваторія, що була заснована у 1953 році як британська станція "Фарадей", а в 1996 році передана Україні.

"Академік Вернадський" – це єдина антарктична станція України, на якій проводиться кліматичний моніторинг, дослідження покладів корисних копалин та змін магнітного поля Землі, спостереження за життям на континенті й під водою. На основі антарктичних мікроорганізмів українські полярні біологи створили ліки проти онкології та запалень, а протиопікова мазь вже допомагає пораненим бійцям АТО.

Виставка "Українська Антарктида" присвячено 20-річчю існування станції. Під час відкриття виставки можна буде дізнатись про історію заснування та передачі станції Британським Антарктичним товариством Україні, побут українських полярників на станції, ознайомитесь з унікальними експонатами, світлинами та відеозйомками Антарктиди.

"Українська Антарктида" допоможе відвідувачам краще зрозуміти і відчути суворі будні та умови праці українських дослідників серед безкрайніх просторів "вічної мерзлоти".

На відкриття виставки запрошені працівники станції, які поділяться особистим досвідом проживання та роботи в Антарктиці.

Деталі події у facebook.

Зараз ви читаєте новину «Українські вчені розкажуть про досвід виживання в Антарктиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути