Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2017 12:20

У Першій світовій війні воювали 2 млн американців

У Першій світовій війні воювали 2 млн американців
Перша Світова війна. Фото: Вікіпедія

6 квітня 1917 року США формально вступили у Першу світову війну. Через два дні після того, як Сенат США 82-ма голосами проти 6-ти підтримав рішення президента Вудро Вільсона оголосити війну Німеччині, палата представників висловилась за це саме рішення 373 проти 50 голосів. Конгрес офіційно оголосив війну Німецькій імперії.

З відмовою США від нейтралітету, проголошеного 1914 року, розширились масштаби світового збройного конфлікту і поліпшилось стратегічне положення країн Антанти. Протягом трьох років США підтримували їх лише фінансово і технічно. 26 червня перші 14 тис. американських піхотинців висадились у Франції.

Читайте також: Виставка трофеїв, захоплених американцями у 1918 році, в фотографіях

На початок 1917-го стратегічна перевага у світовій війні належала країнам Антанти. Успіхи військово-промислового виробництва й американська допомога дали їм змогу домогтися переваги над противником у технічному оснащенні військ. А багатство людських ресурсів - наростити чисельність збройних сил. В січні 1917 року Німеччина оголосила необмежену підводну війну і пригрозила, що в разі порушення нейтралітету США вона піде на союз з Мексикою і допоможе їй повернути захоплені Штатами території. Цей ультиматум і звістка про Лютневу революцію в Росії та встановлення там демократичної республіки остаточно переконали Вільсона про необхідність США вступати у війну на боці Антанти.

Закінчилася Перша світова війна у листопаді 1918 року перемогою Антанти та її союзника Сполучених Штатів Америки. 2 млн американців взяли участь в бойових діях, 50 тис. з них загинули.

Зараз ви читаєте новину «У Першій світовій війні воювали 2 млн американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути