вівторок, 22 березня 2016 16:00

У концтаборі Дахау вбили 70 тисяч людей

У концтаборі  Дахау  вбили 70  тисяч людей

З 22 березня 1933 року в Дахау почав діяти перший концентраційний табір нацистської Німеччини. Це було місце, де практикували фізичні та психологічні покарання.

Першими в'язнями Дахау (до часів Другої світової війни) були представники німецької політичної опозиції: комуністи і соціалісти. Табір почав свою роботу майже одразу після приходу Гітлера до влади. По всьому Третьому Рейху почалася расистська політика, тому полоненими табору ставали і громадяни неарійської раси.

Як говорили коменданти і особи, що керували роботу Дахау, його призначення полягало в очищенні арійської раси від небезпечних елементів і "генетичних нечистот". До таких нацисти зараховували євреїв, комуністів і соціалістів, осіб з асоціальною поведінкою, в тому числі повій, наркоманів, пиятик, безхатьків, психічно хворих людей.

Табір Дахау розташовувався недалеко від Мюнхена і складався з тридцяти чотирьох окремих блоків-бараків. У кожному з будинків розташовувалося новітнє обладнання для експериментів над людьми, де працювали дипломовані фахівці. Пізніше співробітники табору відповідатимуть за свої злодіяння в Нюрнберзі.

Тільки лише за рік (1941-1942) там було проведено близько 500 експериментів над живими людьми. Багато в'язнів Дахау працювали в якості безкоштовної робочої сили на місцевих заводах.

З 250 тисяч вижили лише одиниці, близько 70 тисяч здорових і молодих людей вбили лікарі. Сьогодні факти трагедії, що розігрувалися протягом тривалого періоду часу за стінами Дахау відомі не тільки з матеріалів справи, а й зі свідчень в'язнів.

Однією з причини створення Дахау було саме з'ясування меж людського організму. В'язнів для табору вибирали винятково здорових у віці від 20 до 45 років, проте існували і окремі вікові спецгрупи. Окрім експериментів, що стосувалися застосування медичних препаратів, над невільниками проводилися дослідження, як на людський організм впливають фактори навколишнього середовища.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У концтаборі Дахау вбили 70 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути