пʼятниця, 24 червня 2016 12:35

У Києві з'ясують, що має бути на місці колишнього пам'ятника Леніну

У Києві з'ясують, що має бути на місці колишнього пам'ятника Леніну

30 червня в Києві розпочнеться проект "Суспільна угода", присвячений темі впливу матеріальних пам'ятних об'єктів на трактування історії і суспільства в цілому.

Проект ініціює платформа культурних ініціатив "Ізоляція". "Ми ставимо проблему ролі пам'яток, які в основному зводяться до того, щоб спростити або спотворити реальний хід подій і підкорегувати історію під певний дискурс", — розповідає концепцію проекту представник "Ізоляції" Олександр Виноградов. Повідомляє weloveua.

Центральною подією "Суспільної угоди" стане інтервенція мексиканської художниці Сінтії Ґутьеррес "Населяючи Тіні", під час якої вона створить сходи до постаменту, на якому колись стояв пам'ятник Володимиру Леніну на столичному бульварі Тараса Шевченка.

Цим проектом "Ізоляція" організовує майданчик для громадського обговорення, де будуть з'ясовувати, що має бути на місці пам'ятника Леніну.

Також в рамках проекту "Суспільна угода" відбудеться виставка, в якій візьмуть участь художники з Мексики, Словенії, Болгарії, Австралії, Німеччини, Колумбії, Росії та України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекціонери допоможуть українським військовим

Під час виставки пройдуть дискусії та лекції, а саму експозицію можна буде подивитися до 24 серпня на території "Ізоляції".

Нагадуємо, що в київському Музеї Ханенків продовжено до 26 червня виставку "Врятовані скарби Італії".

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'ясують, що має бути на місці колишнього пам'ятника Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути