Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2016 16:30

У Канаді виявили поселення вікінгів

У Канаді виявили поселення вікінгів

Дослідження провели за допомогою супутника з космосу, який допоміг виявити місце в Канаді, де знаходилося ще одне поселення вікінгів X-XI століть. Воно стало самим південним з коли-небудь відкритих. Донедавна вчені знали лише про одну колонію вікінгів в Новому Світі.

Поселення вікінгів знаходиться в Канаді, на південно-західному узбережжі Ньюфаундленду. Воно було виявлене влітку минулого року після того, як вчені помітили на знімках із супутників створені руками людини форми. Повідомляє Old Archeo News.

До цього єдине підтверджене поселення вікінгів в Північній Америці було відкрито в 1960 році.

За словами археологів, на місці розкопок вони виявили підвищений вміст заліза, а також окопи, які дуже нагадували ті, що свого часу рили вікінги. Крім того, вчені виявили на каменях сліди розплавленої руди, чого не могло зробити корінне населення.

Здогадки експертів також підтвердило відсутність історичних об'єктів інших культур. Розкопки на місці відновляться наступного літа.

Передбачається, що вікінги прибули на острів Ньюфаунленд із сусідньої Гренландії, яку вони виявили після плавання в Ісландію.

Зараз ви читаєте новину «У Канаді виявили поселення вікінгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути