четвер, 31 серпня 2017 23:13

У Грузії знайшли могилу середньовічного короля

У Грузії знайшли могилу середньовічного короля
Король правив східною Грузією у ХІ ст. Фото: Ancient Origin

У Грузії виявили могилу могили короля Квіріка III.

Відкриття зробили під час реставраційних робіт у Свято-Іоанно-Христительському монастирі в селі Калаурі на муніципалітеті Гурджаані у східній Грузії, повідомляє Agenda.ge.

З епітафії стало відомо, що це поховання короля Квіріка III, також відомого, як Квірик Великий. Він правив царством Кахеті-Ореті у XI столітті.

Текст епітафії написано шрифтом асоматрурі. Він використовуються для грузинської мови. Зараз шрифт вважається застарілим і використовується лише в релігійних текстах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Польська піраміда" 6 тис. років має незмінний вигляд

Квірик III керував царством Кахеті-Ерети у східній Грузії з 1014 по 1037 роки. Він успішно об'єднував феодальні царства Кахеті та Ореті.

Регіон процвітав під час його правління. Квірик III заснував свою столицю в Тельваді, збудував палац у Бодаджі. Захищав країну від різних загарбників, у тому числі від Візантійської імперії. Царя в кінцевому підсумку вбив раб аланського царя Урдуре, який намагався завоювати грузинське царство.

Кахети-Ореті існувала після смерті царя до 1104 року, коли король Давид IV з'єднав його з об'єднаним грузинським королівством.

Могила Квіріка III побудована з каменю і розташована в південній частині монастиря ІХ століття. Монастирський комплекс 9-го століття розташований в лісі за межами селища Калаурі.

Рештки чоловіка і жінки, яка лежить впритул до нього, знайшли грецькі археологи в легендарній печері Алепотріпа (Лисяча нора). Вона є прообразом царства Аїда - царства мертвих. Пара лежала на боці, і чоловічий скелет тримав в обіймах жіночий.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії знайшли могилу середньовічного короля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути