Ексклюзиви
пʼятниця, 15 липня 2016 15:00

У Горішніх Плавнях відкриють музей

У Горішніх Плавнях відкриють музей

У Горішніх Плавнях 15 років щорічно проводять розкопки на території міста чи поруч з ним.

З квітня 2016 року на півострові знову працює археологічна експедиція. Тут планують після закінчення розкопок збудувати музей під відкритим небом. Про це повідомляють на офіційному сайті Комсомольської міськради.

У Горішньоплавнівській (Комсомольській) ранньослов'янській експедиції беруть участь – Київський інститут археології НАН України та міський історико-краєзнавчий музей. За роки досліджень археологи виявили кілька поселень та передали у музей понад 3 тисячі знахідок.

Протягом останніх розкопок на Барбарі знайшли уламки посуду, багато керамічних фрагментів. Крім того, на одному з розкопів археологи знайшли великий німецький будинок.

– Зараз ми перевіряємо, але вже на 90% впевнені в цьому. Тут близько метра в діаметрі, викладений з каменю, а поруч кілька керамічних розвалин керамічних, – сказав співробітник відділу археології НАН України , Юрій Башкатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці розвіяли міфи про динозаврів

Більшість знахідок пов'язані з Черняхівської культурою. Вона охоплює величезну територію: велику частину сучасної України (за винятком північних районів у лісовій зоні і степових областей Лівобережжя), Молдову, а також східну Румунію і західні частини Курської і Бєлгородської областей Росії.

Як повідомлялося раніше, ЮНЕСКО залишила у списку Всесвітньої спадщини Софію Київську та Києво-Печерську Лавру.

Зараз ви читаєте новину «У Горішніх Плавнях відкриють музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути