вівторок, 25 жовтня 2016 11:28

У Чорному морі виявили 40 кораблів часів Османської імперії
6

Фото: Daily Mail

Експедиція Чорноморського проекту підводної археології (Black Sea MAP) виявила на дні Чорного моря понад 40 кораблів Османської та Візантійської імперій.

Археологи використовували два апарати з віддаленим керуванням для знімання і сканування морського дна на глибині 1,8 тис. м. Один із них робив 3D-світлини з високою роздільною здатністю. Другий ніс на собі прожектори, лазерні сканери і камери, а також збирав дані про місцевість. Про це повідомляє Daily Mail.

"Головне завдання нашого проекту - проведення геофізичних досліджень для виявлення місць поховань кораблів, а також збирання даних, які розповіли б нам про історію Чорного моря", - сказав голова експедиції професор Джон Адамс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реставратори відновили кораблі часів Запорозької Січі

Дослідники отримали деталі обшивки розбитих кораблів і зняли їх остови. Археологи зазначають, що завдяки низькому вмісту кисню, кораблі збереглися у відмінному стані. Пошуки проводили згідно з картами стародавніх маршрутів, які з'єднували Візантію з сусідніми державами.

Експедиція Чорноморського проекту враховує міжнародну команду на чолі з представниками Саутгемптонського університету (Велика Британія).

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі виявили 40 кораблів часів Османської імперії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути