субота, 07 січня 2017 15:30

ТОП-5 історичних пам'яток, знищених у 2016 році
5

Gazeta.ua підготувала список із 5 історичних пам'яток, які через ті чи інші причини були знищені в минулому році.

1. Цитадель Алеппо. Стародавня твердиня опинилася на лінії фронту між сирійською армією і загонами повстанців. Бомбардування вщент зруйнували стародавній архітектурний ансамбль.

 

2. 130 літній дуб. Пам'ятку природи із с. Дівоче Поле Олександрійського р-ну Кіровоградської обл знищили невідомі. Місцеві мешканці вважали дерево окрасою села. Воно пережило війну та голод. У майбутньому його хотіли зробити пам'яткою державного значення.

 
3. 200-річна садиба Гріневичів. Історичну пам'ятку в центі Івано-Франківська зруйнували, щоб побудувати на її місці житловий будинок. Ініціатор знесення - депутат облради Дмитро Сіреджук. Во війни в садибі проживала родина Гриневичів. До неї належали письемнники та громадські діячі. Раніше в будинку діяв їхній музей.
 
4. Палац барона Гіланьї. На Закарпатті, в с Середнє Ужгородського р-ну знищено давню садибу. У ній від Наполеона ховали корону Іштвана. Будівля стояла покинутою. Тепер від неї лишились самі стіни.
 
5. Будинок Олександра Купріна. В Києві знесли житловий будинок 19 ст, в якому мешкав відомий письменник. Також у цьому домі розміщувалися редакції перших україномовних київських газет. За СРСР будівля була пам'ятником архітектури, але після 1991 цей статус зняли. На місці будинку Купріна зводять адміністративну будівлю.
 
Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 історичних пам'яток, знищених у 2016 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути