четвер, 20 лютого 2020 12:38

Тікали з міст - розкопали масове поховання жертв епідемії, яка панувала у світі 650 років тому

Археологи виявили братську могилу людей, що померли від чуми в абатстві Торнтон, графство Лінкольншир, Велика Британія. Всього розкопали 48 осіб, серед них 21 дитину віком від декількох місяців до 17 років.

Чорна смерть забрала майже половину населення Англії у 1348-1349 роках. Усіх знайдених людей ховали протягом декількох днів. Ті, котрі залишалися живими, знайшли час, щоб ретельно обернути кожного померлого у саван і покласти їх на відстані один від одного, повідомляє CNN.

Дослідники підкреслюють, що знайдена могила є найбільшою, яку вони зустрічали у сільській місцевості. Припускають, що жертви Чорної смерті втекли з переповнених міст та лікарень, лише для того щоб померти в абатстві та його монастирській лікарні незабаром після прибуття.

Люди, нажахані масовими могилами, сподівалися померти індивідуально та з проведенням повного церковного обряду. Попри похмурий час для переповненого людьми монастиря, турбота, яку проявили при похованні померлих, говорить, наскільки серйозно люди сприйняли свої обов'язки. Торнтон був одним з останніх місць, куди люди могли привезти своїх мертвих та вмираючих, щоб отримати належне поховання та сподіватися на порятунок у потойбічному світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому люди вірять у потойбіччя

Автор: cnn.com
  Людей, які померли від чуми, ховали обережно та з дотриманням церковного обряду
Людей, які померли від чуми, ховали обережно та з дотриманням церковного обряду
Автор: cnn.com
  Людей, які померли від чуми, ховали обережно та з дотриманням церковного обряду
Людей, які померли від чуми, ховали обережно та з дотриманням церковного обряду
Німецькі вчені встановили, що епідемія бубонної чуми прийшла з російського Поволжя - сучасної Республіки Татарстан. У XIV ст. Чорна смерть викосила до 60% населення Європи. Не шкодувала ні королів, ні селян.
Зараз ви читаєте новину «Тікали з міст - розкопали масове поховання жертв епідемії, яка панувала у світі 650 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути