понеділок, 15 серпня 2016 18:59

"Світ ще постоїть, поки ми живі", – 10 цитат Вальтера Скотта

"Світ ще постоїть, поки ми живі", – 10 цитат Вальтера Скотта

245 років з дня народження британського письменника Вальтера Скотта виповнилося сьогодні. Gazeta.ua пропонує найцікавіші цитати романіста:

1. Тільки з роками, навчившись лицимірству в стосунках з людьми, ми осягаємо мистецтво приховувати від оточуючих свій характер і приховувати справжні почуття. (з історичного роману "Монастир").

2. У театрі часто буває, що актор, який наділений всіма зовнішніми даними для комедійних ролей, позбавлений через це можливості сподіватися на успіх в трагедії (з історичного роману "Айвенго").

3. Світ ще постоїть, поки ми живі (з історичного роману "Роб Рой").

4. Найтихіші води – вони ж і найглибші; і найнебезпечніший ворог – це той, хто ніколи не погрожує, поки не завдасть удару (з історичного роману "Пертська красуня, або Валентинів день").

5. Люди нерідко звалюють на долю те, що відбувається внаслідок їхніх власних бурхливих пристрастей (з історичного роману "Айвенго").

6. Хвилини серйозної небезпеки нерідко збігаються з хвилинами серцевої відвертості. Душевне хвилювання змушує нас забути про обережність, і ми проявляємо такі почуття, які в спокійніший час постаралися б приховати (з історичного роману "Айвенго").

7. Сонце – це ліхтар, що світить кожному нещасному трудівнику; воно встає, сяючи зі сходу, і повертає весь світ до тяжких обов'язків і гіркої дійсності, в той час як веселий місяць кличе до розваг і любові (з історичного роману "Пірат").

8. Суд завжди відбувається дуже швидко, якщо суддя заздалегідь виніс вирок (з історичного роману "Айвенго").

9. Втім, він говорив дуже мало, бо серце його було переповнене щастям, а щастя завжди мовчазне (з історичного роману "Квентін Дорвард").

10. Музика, як і краса, ще більше зачаровує нас або ще сильніше захоплює, коли вона наполовину прихована і нашій уяві дається можливість заповнити прогалини (з історичного роману "Квентін Дорвард").

Завдяки своїм якісним історичним романам, Вальтер Скотт став літературною легендою. Він мав феноменальну пам'ять і дуже любив Шотландію. Письменник відродив історичну пам'ять народу, відкрив Шотландію для решти світу і в першу чергу для Англії. Мав великий вплив на європейський романтизм. Відомі твори: "Роб Рой", "Веверлі", "Айвенґо".

Зараз ви читаєте новину «"Світ ще постоїть, поки ми живі", – 10 цитат Вальтера Скотта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути