понеділок, 26 листопада 2018 17:05

Свідчення про Революцію гідності видали окремою книгою

Свідчення про Революцію гідності видали окремою книгою
Презентували збірник "Майдан від першої особи. Регіональний вимір". Фото: УІНП

Український інститут національної пам'яті на честь п'ятої річниці Революції гідності завершив роботу над випуском "Майдан від першої особи. Регіональний вимір".

У підготовці видання взяли участь науковці, музейні й архівні працівники, журналісти, громадські активісти з усіх регіонів України. Відбулися презентації у Києві та Херсоні, повідомляє сайт УІНП.

Проект "Майдан: усна історія" започаткував інститут нацпам'яті навесні 2014 року. Головним завданням проекту є збереження пам'яті про Майдан через фіксацію спогадів учасників та очевидців тих подій.

Презентація відбулися 21 листопада 2018 року у День Гідності та Свободи у Києві. У події взяли участь науковці, які займалися збором записів та підготовкою випуску, а також оповідачів, чиї спогади увійшли до книги. Презентація пройшла у Національному музеї літератури України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі загиблих Героїв Небесної сотні зібралися в Києві

У Херсоні презентація відбулася 23 листопада 2018 року за участі інтерв'юерів, координаторів зборів усних свідчень, оповідачів із Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької областей і АР Крим.

Презентація пройшла у приміщенні Херсонської обласної державної адміністрації.

"Координатор регіональних записів проекту "Майдан: усна історія" Українського інституту національної пам'яті Тетяна Привалко відзначила важливість таких презентації, адже через них громадськість більше дізнається про роботу Інституту зі збереження пам'яті про Майдан. Також ці презентації є водночас і пам'ятним заходом, де можуть зустрітися учасники подій зими 2013-2014 років і поділися своїми спогадами", - повідомляє сайт УІНП.

25 найкращих молодих учених зможуть щороку отримувати державні стипендії на честь Героїв Небесної сотні. Стипендії для молодих науковців започаткували на честь Дмитра Максимова, Назарія Войтовича, Романа Гурика, Устима Голоднюка, Юрія Поправки. Кабмін прийняв постанову під час засідання. Документ розробили спільно з Міносвіти, ГО "Родина Героїв Небесної сотні" та Радою молодих учених при МОН.

Зараз ви читаєте новину «Свідчення про Революцію гідності видали окремою книгою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути