Ексклюзиви
пʼятниця, 11 вересня 2015 12:10

Що таке радянська пропаганда: В мережу виклали ексклюзивне інтерв'ю з колишнім агентом КДБ

Що таке радянська пропаганда: В мережу виклали ексклюзивне інтерв'ю з колишнім агентом КДБ
Юрій Безменов. Фото: youtube.com

"Нарешті! Someone did it!!! Головне джерело з теорії "гібридних війн КГБ/ФСБ" - інтерв'ю Юрія Безменова 1984 року, яке я 2-й рік переповідаю всюди, де треба пояснювати, "що відбувається в Україні", - доступне з українськими субтитрами", - написала у Facebook українська письменниця Оксана Забужко.

Юрій Безменов, більше відомий як Томас Девід Шуман, ще у 1970 році втік з Радянського Союзу на Захід. Для цього він одягнувся як хіппі і разом з групою туристів вирушив до Греції. В Афінах Юрій відлучився від групи і звернувся в американське консульство з проханням надати притулок.

Як потім він стверджував у інтерв'ю у 1984 року, останньою краплею стало розпалювання Радянським Союзом протистоянь у Східному Пакистані у 1970 році. Через рік тут утворилася незалежна держава під назвою Бангладеш.

Юрій Безменов народився у Москві у 1939 році у родині радянського офіцера вищого рангу. Здобув чудову освіту - закінчив Інститут східних мов, спеціалізувався на індійській мові та культурі. "Моїм найяскравіший спогадом дитинства була Друга світова війна. Якщо бути більш точним, то кінець цієї війни. Коли раптом Сполучені Штати Америки з друга і союзника перетворилися у ворога", - згадує Юрій.

У 1984 році колишній агенти КДБ Безменов дав ексклюзивне інтерв'ю Едварду Гріффіну, в якому розказав про методи ідеологічної боротьби, які використовувало КДБ на Заході.

Зараз ви читаєте новину «Що таке радянська пропаганда: В мережу виклали ексклюзивне інтерв'ю з колишнім агентом КДБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути