Ексклюзиви
неділя, 10 грудня 2017 10:15

Скіфи взяли участь у розгромі великої цивілізації в Азії

Скіфи взяли участь у розгромі великої цивілізації в Азії
Скіфи взяли участь у захопленні Ніневії Фото: LiveJournal

10 грудня 612 року до н. е. після трьох місяців облоги об'єднані війська Мідії, Вавилонії та скіфів зруйнували столицю Ассирії місто Ніневія – тепер - передмістя міста Мосул в Іраці. Інженери союзників перегородили річку Тигр – так щоб вода йшла на місто. Цар Сіншарішкун, щоб не бути взятим у полон, підпалив свій палац й кинувся у вогонь.

Місто існувало з ІІІ тисячоліття до н. е. В 1365 - 1264 роках до н. е. навколо нього завершилось формування Ассирійської держави. Вона досягла свого розквіту на початку XI століття до н. е. за правління царя Тиглатпаласара I, коли його війська підкорили Північну Сирію, Фінікію, Кілікію та вийшли до Середземного моря, пише сайт jnsm.com.ua.

Після захоплення Ніневії у 612 р. до н. е. залишки ассирійської армії були відкинуті за річку Єфрат, де були остаточно розбиті в 609 році до н. е. Ассирія як держава перестала існувати, а її територія увійшла до Ново-Вавилонського царства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналогів немає в світі – 45 років тому знайшли скіфську Пектораль

У Мосулі, Ірак, у тунелях, які викопали терористи ІДІЛ археологи знайшли давні статуї. Вчені вважають, що бойовики копали тунелі для оборони і випадково натрапили на статуї асирійських биків із крилами. Їх знайшли у східній частині міста, яку місяць тому звільнили від терористів.

Зараз ви читаєте новину «Скіфи взяли участь у розгромі великої цивілізації в Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути