вівторок, 10 червня 2014 10:22

Скелет короля вікінгів розкопали в Шотландії - археологи

Автор: old.archeo-news.ru
 

Знахідку зробили ще в 2005 році, проте тільки зараз вчені дійшли висновку, що кістки належать королю вікінгів Олафу Гутфрітсону. Він загинув на території Шотландії в Х столітті.

Вчені виявили, що скелет дорослого нормана, знайдений в Шотландії в 2005 році, може належати королеві держав вікінгів в Дубліні і в Йорвіку (сучасний Йорк) Олафу Гутфрітсону. За іншою версією, це людина з його оточення, пише "Наука і життя".

Рештки знайшли в Східному Лотіані, в похованні також було багато предметів, що вказують на високий соціальний статус людини - похоронений мав відношення до королівського будинку скандинавсько-ірландської династії Уї Імар, яка приблизно з 917 року до середини X століття контролювала все узбережжя Ірландського моря.

Незадовго до своєї смерті в 941 році Олаф Гутфрітсон розорив околиці Олдему і Тамуорту, нині Східного Лотіану. Цей факт, а також характер поховання і прибризний вік похованого дозволили зробити висновок, що археологи розкопали могилу короля вікінгів.

Зараз ви читаєте новину «Скелет короля вікінгів розкопали в Шотландії - археологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути