Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2012 16:14

Скарби Мальтійського ордену покажуть публіці
10

Збруя, приписувані Великому командору Жан-Жаку де Верделену. Італія. 16 століття
Фото: Фото: ria.ru
Караваджо. Портрет кавалера Мальтійського ордену. Полотно, олія. Палаццо Пітті, Флоренція
Круглий щит і полушанфрон від парадного обладунку Великого Магістра Алофі де Віньякура 1601-1622.
Зворотний бік Знака Мальтійського ордену. 16 століття
Знак Мальтійського ордену

Виставка "Скарби Мальтійського ордену. Дев'ять століть служіння вірі й милосердю", на якій можна буде подивитися на портрет одного з глав ордену авторства Караваджо, відкриється в п'ятницю в Москві.

"Виставка не тільки показує цілий ряд прекрасних творів мистецтва й предметів, зібраних з усього світу, а й розкриває цілий ряд таємниць Мальтійського ордену. Виставка відкрита спільно з Орденом і присвячена його дев'ятсотлітній історії. В експозиції представлені рідкісні предмети з архівів Італії, Мальти, Родосу і нашого зібрання, які знайомлять глядача з основними етапами історії Ордену ", - розповіла на прес-конференції генеральний директор Музеїв Московського Кремля Олена Гагаріна.

Відвідувачі виставки зможуть побачити магістерські регалії - корони, кинджали віри й печатку, а також речі рядових лицарів - обладунки, мундири, мечі, ордени та хрести. Є в експозиції і посуд з гербами, моделі галер. Крім того, представлено велику кількість портретів.

Мальтійський орден, який став могутнім духовно-лицарським орденом в епоху хрестових походів, був утворений в Єрусалимі в кінці 9 століття як шпиталь. Після вигнання ордена з Єрусалима, лицарі влаштувалися на острові Родос. А в середині 16 століття госпітальєри отримали від іспанського короля в феодальне володіння Мальту.

На даний момент орден може вважатися найменшою з карликових держав світу. Він налічує понад 12 000 членів, працює приблизно в 120 країнах, здійснюючи медичні та гуманітарні програми, підтримує дипломатичні відносини з 99 державами, багато з яких не є католицькими. Резиденція ордена знаходиться в Римі й користується статусом екстериторіальності.

Виставку можна побачити в Одностолпній палаті Патріаршого палацу, Музеїв московського Кремля з 6 липня по 9 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Скарби Мальтійського ордену покажуть публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути