вівторок, 18 червня 2013 14:39

Середньовічну в'язницю виявили в Англії при прокладці трубопроводу

Автор: Фото: archae.ru
  Склепіння середньовічного підземелля, виявленого в Англії пери прокладання трубопроводу
Склепіння середньовічного підземелля, виявленого в Англії пери прокладання трубопроводу

Робітники, що займалися будівництвом нового водопроводу в місті Фавершем на південному заході Англії, відкрили камери в'язниці 14 століття. Спочатку наштовхнувшись на склепіння стін і вирішили, що це основа якогоїсь культової споруди, але подальші дослідження показали, що, швидше за все, це була в'язниця місцевого керівництва Фавершема.

Археолог Тім Аллен з Кента повідомив: "За всю мою кар'єру я ще не виявляв підземель 14 століття, тому це дійсно рідкісна знахідка. Підземелля ці перебували під стінами ратуші, яка була побудована в 16 столітті. Тим не менше, використання ратуші було недовгим через шум і запах, що виходять з темниці. Це було неприємне місце для роботи. На початку 17-го століття місцеві чиновники перетворили на ратушу будівлю критого ринку Market Place".

Представник водної компанії Джеймс Сміт повідомив, що "в Фавершемі є багато історичних пам'яток, тому археологи завжди працюють поруч з нашими підрядниками. Саме тому вдалося відразу припинити всі будівельні роботи, як тільки були виявлені склепіння цих приміщень і почати наукові дослідження. Це означало, що ми були в змозі захистити і вивчити цю частину нашої історії".

Рабочие, занимавшиеся строительством нового водопровода в городе Фавершем на юго-западе Англии, открыли камеры тюрьмы 14 века. Изначально наткнувшись на своды стен посчитали, что это основания какого-то культового сооружения, но последующие исследования показали, что, скорее всего, это была тюрьма местного руководства Фавершема.

Археолог Тим Аллен из Кента сообщил: !"За всю мою карьеру я еще не обнаруживал подземелий 14 века, так что это действительно редкая находка. Подземелья эти находились под стенами  ратуши,  которая была построена в 16 веке. Тем не менее, использование ратуши было недолгим из-за шума и запаха, исходящего из темницы. Это было неприятное место для работы. В начале 17-го века местные чиновники превратили в ратушу здание крытого рынка Market Place".

Представитель водной компании Джеймс Смит сообщил, что "в Фавершеме есть много исторических памятников, поэтому археологи всегда работают рядом с нашими подрядчиками. Именно поэтому удалось сразу приостановить все строительные работы, как только были обнаружены своды этих помещений и начать научные исследования. Это означало, что мы были в состоянии защитить и изучить эту часть нашей истории".
Зараз ви читаєте новину «Середньовічну в'язницю виявили в Англії при прокладці трубопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути