Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2014 17:00

"Село гномів" приховує історію таємничої хвороби від 1951 року
12

Янгсі - віддалена село, розташоване в південно-західній китайській провінції Січуань, вже протягом десятиліть залишається загадкою для дослідників.

Близько 40% жителів села на кілька голів нижче середньої людини. 36 з 80 жителів - карлики, зріст найвищої з них близько 1,15 метра, а найнижчого - 64 сантиметри.

Сьогодні, у зв'язку із збільшеним числом високих жителів, Янгсі може втратити свою другу назву - "Село гномів". За словами сільських старійшин, їх щасливе життя було зруйновано в літню ніч багато років тому, коли якась хвороба обрушилася на регіон.

Кілька місцевих жителів постраждали від таємничого захворювання, але найбільше постраждали діти віком від 5 до 7 років. Ці діти просто перестали рости, залишаючись того ж зросту на все життя. Крім своєї нездатності рости, деякі з жертв постраждали від різних видів інвалідності.

Вчені та експерти не раз відвідували Янгсі, вивчаючи воду, грунт і зерно в регіоні. Вони також ретельно вивчили постраждалих, сподіваючись підібрати ключ до загадки. Події, що відбулися більше 60 років тому, донині залишаються загадкою.

Згідно з даними чиновників округу, дивну хворобу виявили ​​в 1951-му році. Під час перепису населення, що проводився в 1985 році, з'ясувалося, що в селі проживає 119 карликів. Судячи з усього, хвороба вплинула на ДНК жителів села і почала передаватися у спадок.

Зараз ви читаєте новину «"Село гномів" приховує історію таємничої хвороби від 1951 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути