Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2018 08:21

Найбільшу статую Христа встановлювали п'ять років

Найбільшу статую Христа встановлювали п'ять років
Статуя Христа Спасителя. Фото: https://tonkosti

В Ріо-де-Жанейро в Бразилі 12 жовтня 1931 року відкрили статую Христа Спасителя, яка вважається одним із сучасних чудес світу.

Скульптура вагою має висоту 37 м. і розмах рук - 23 м. Ідея створення цієї споруди зародилася у 1922 році, коли Ріо-де-Жанейро святкувало сторіччя незалежності Бразилії. Тоді відомий тижневик оголосив конкурс проектів на кращий монумент - символ нації. Переможець Ектор да Сілва Коста запропонував ідею скульптурного зображення Христа, який простягнув руки і обіймає все місто.

Роботи над проектуванням і створенням статуї йшли в Парижі. Потім скульптуру доставили в Ріо-де- Жанейро і встановили на пагорбі Корковаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Христу Спасителю в Ріо зроблять косметичний ремонт

Група інженерів і техніків розглянула пропозицію Ландовського і прийняла рішення побудувати структуру із залізобетону. Інженерний проект був створений Альбертом Какоутом. Зовнішня поверхня була облицьована стеатитом, вибраним за його стійкість і легкість обробки. Камінь був завезений із Швеції. Спорудження монументу зайняло п'ять років — з 1926 по 1931 року. Вартість пам'ятника - $ 250 тис.

Статую Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро ретельно почистять та відновлять. Церковна влада закликала туристів не турбуватися, оскільки доступ до визначної пам"ятки перекривати не будуть.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшу статую Христа встановлювали п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути