вівторок, 29 червня 2021 14:00

Родом із минулого: тренди XIX ст. повертаються в моду
5

Естетика XIX століття здається по-особливому магічною та романтичною. Святкові сукні, бали й таємні побачення закоханих… Іноді хочеться поринути в атмосферу минулого й відчути себе вишуканою дамою в елегантній сукні з корсетом. І завдяки сьогоднішнім трендам це можливо!

Квітковий принт

Автор: Kha Ruxury. Pexels
  Найжіночниший принт прийшов до нас з далекого минулого і залишився в модному світі назавжди
Найжіночниший принт прийшов до нас з далекого минулого і залишився в модному світі назавжди

Креативні футуристичні малюнки були на піку популярності в минулому. У часи, коли світ ще не знав новомодне слово "принт", квіткові зображення заполонили більшість дівочих убрань. Неймовірно, але з тих часів квітковий принт не втрачає актуальності й досі є надзвичайно романтичним і стильним.

Корсети

Автор: Jill Burrow. Pexels
  Сексуальний тренд, який кожен впроваджує в гардероб по-своєму
Сексуальний тренд, який кожен впроваджує в гардероб по-своєму

Загадали тренд 2021 року? На голе тіло або поверх об'ємних сорочок, як внутрішній шар чи як головний акценту на сукні – тренд із минулого досі залишається в модному світі й навряд чи колись буде неактуальним. До того ж це ідеальний спосіб додати нотку спокуси та зробити акцент на талії, окресливши правильні силуети.

Мереживо

Автор: Ryanniel Masucol. Pexels
  Ніжний декор, який так нагадує естетику балів і таємних побачень
Ніжний декор, який так нагадує естетику балів і таємних побачень

Останні колекції сповнені мереживними вставками в будь-яких позиціях. Жіночний декор, навіяний стилем XIX століття, є чудовим прикладом, як навіть у сучасних силуетах із ноткою маскулінності можна додати жіночності й легкості. До того ж поєднання протилежних за настроєм елементів є ознакою абсолютного відчуття моди.

Об'ємні рукава

Автор: cottonbro. Pexels
  Акцентні рукава є не тільки ідеальною родзинкою образу, але і нагадування про моду минулого
Акцентні рукава є не тільки ідеальною родзинкою образу, але і нагадування про моду минулого

Акцентні рукава є ще однією даниною моді того часу. Помпезний декор, який має нетривіальний вигляд і однозначно додає особливості, доречно пасіє до блуз і суконь актуального фасону. Експериментуйте з трендами минулого та сміливо додавайте їх до сучасні образів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім легендарних суконь, які назавжди ввійшли в історію моди

Перли

Автор: cottonbro. Pexels
  Ніжний аксесуар прямо з минулого
Ніжний аксесуар прямо з минулого

Аксесуар, який є відсиланням у період балів і пристрасних дуелей. Прикраси з перлів є тим ніжним додатком до образу з акцентним підтекстом, який доповнює як строгі мінімалістичні вбрання, так і грайливіші й кокетливі. Сережки, браслети чи ланцюжки на шию – у будь-якій інтерпретації естетичні прикраси підвищать градус жіночності та стануть необхідною родзинкою образу.

Ще 100 років тому жіночий купальник був повністю закритим і абсолютно не пристосованим для плавання. А зараз красуні вражають крихітними бікіні.

Коли на літніх Олімпійських іграх 1912 року в Стокгольмі з'явилося змагання з жіночого плавання, почали входити в моду перші купальні костюми.

На початку XX ст. жіночий купальник мав вигляд блузи, до якої пришиті довгі панталони. Поверх цього часто вдягали коротку спідничку. Звісно, про відкриті руки й декольте не йшлося.

Зараз ви читаєте новину «Родом із минулого: тренди XIX ст. повертаються в моду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути