середа, 26 грудня 2012 10:58

Рассел Кроу врятував гробницю прототипу свого героя з фільму "Гладіатор"

Автор: Фото: dailymail.co.uk
 

Влада італійської столиці оголосили, що поки відмовляються від плану засипати землею гробницю давньоримського воєначальника Марка Нонія Макріна, якого вважають прототипом головного героя голлівудського фільму "Гладіатор", повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на французьку газету Le Monde.

Спочатку в Римі планували засипати мармурову гробницю, оскільки не могли знайти гроші на її утримання. На думку експертів, стан гробниці, що знаходиться з 2008 року під відкритим небом, може швидко погіршитися, якщо не вжити термінових заходів. У зв'язку з цим вони пропонували захистити гробницю від впливу навколишнього середовища. Найбільшу загрозу для мармуру, за їхніми словами, становлять зимовий холод і дощі. Однак на такі роботи, за найскромнішими оцінками, пішло б 3 мільйони євро, говориться в статті.

Другий, найбільш дешевий варіант полягав у тому, щоб просто засипати гробницю землею. У такому стані вона б відмінно збереглася до кращих часів, вважають італійські археологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля підніжжя Везувія виявили залишки давньоримського трону

Міська влада спочатку схилялися саме до такого недорогого способу вирішення проблеми. Le Monde зазначає, що це не дивно, тому що в період економічної кризи грошей у мерії Риму не так багато. Зокрема, нещодавно вони були змушені звернутися до бізнесмена Дієго Делла Валле, щоб знайти кошти на реставрацію всесвітньо відомого Колізею.

Однак Американський інститут археології склав петицію із закликом зберегти доступ до гробниці воєначальника. Провідну роль у вирішенні даного питання зіграв актор Рассел Кроу, який виконав головну роль у фільмі "Гладіатор". Він підписав петицію і закликав жителів Риму не забувати про видатні досягнення їхніх предків.

У підсумку в Римі погодилися не засипати землею гробницю. Вона частково буде покрита захисною плівкою.

Гробниця була виявлена ??в Римі 2008 року. Марк Ноній Макрін, який отримав ряд важливих військових перемог в Європі, як і герой фільму "Гладіатор", був улюбленцем імператора Марка Аврелія. Однак, на відміну від кіногероя, цей полководець не став жертвою змови і ніколи не брав участь в гладіаторських боях.

Зараз ви читаєте новину «Рассел Кроу врятував гробницю прототипу свого героя з фільму "Гладіатор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути