пʼятниця, 27 червня 2014 09:00

"Хай самі відновлюють не тільки мансарду, а й стіни" - Яків Діхтяр про руйнування старовинного замку
4

Фото: segodnya.ua

У Києві руйнується колишня садиба доктора Лапінського через те, що стоїть у жалюгідному стані без догляду багато років. Про це пише газета "Сегодня".

Термінової реконструкції потребують мансарда і флігель будинку, а також цегляна 2-метрова стіна навколо садиби.

Частина стіни звалилася ще два роки тому. Майже зруйнований і цегельний місток на другому поверсі, що веде на мансарду. По стінах останньої також пішли тріщини.

В управлінні охорони культурної спадщини КМДА зазначили, що проект реставрації аварійного будинку обговорювалося ще 5 років тому, але грошей на ремонт не виділяли.

Разом з тим його реконструкцією почали займатися самі мешканці. У зв'язку з цим в управлінні охорони культурної спадщини КМДА зазначили, що не проти, якщо мешканці своїми силами відновлять садибу.

"Якщо вони виступають ініціаторами реконструювання, то нехай цим займаються надалі і відновлюють не тільки мансарду, а й стіни", ― сказав в.о. начальника охорони культурної спадщини КМДА Яків Діхтяр.

Нагадаємо, 7-поверховий шедевр архітектури, схожий на старовинний замок, був побудований ще в 1908 році на замовлення лікаря-невропатолога Михайла Лапінського.

Зараз ви читаєте новину «"Хай самі відновлюють не тільки мансарду, а й стіни" - Яків Діхтяр про руйнування старовинного замку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути