Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 17:54

Зачіску весталок Стародавнього Риму вперше відтворили

Автор: Фото: livescience.com
 

Перукарка з американського міста Балтімор Джанет Стівенс стверджує, що їй вдалося вперше відтворити зачіску давньоримських весталок. Секрет зачіски весталок вона розгадала, вивчаючи стародавні зображення та наявні письмові джерела, повідомляє LiveScience. Свою доповідь Джанет Стівенс представила на щорічній зустрічі Археологічного Інституту в Сіетлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля підніжжя Везувія виявили залишки давньоримського трону

За її словами, відтворити зачіску весталок виявилося досить складною справою, оскільки на більшості скульптурних зображень волосся весталок приховане під головним убором. Тим не менше, зіставивши різні зображення весталок і знайшовши на них відкриті ділянки зачіски, Джанет Стівенс вдалося з'ясувати, яким чином переплітаються кіски.

Автор: Фото: livescience.com
 

Перше, що вона відкрила, - волосся весталок були розділені на шість окремих пучків. Два з них покривали голову.. З решти чотирьох особливим чином спліталися кіски. На думку Джанет Стівенс, навколо голови весталки намотувалася мотузка, навколо якої обвивали волосся. Ще одна заключна сьома косичка в'язалось з двох пасм, які оточували обличчя. Її зав'язували на потилиці в самому кінці. Вся процедура займала 35-40 хвилин, проте якщо в створенні зачіски брали участь дві й більше осіб, то, за словами Джанет Стівенс, заплести косички могли менш ніж за 10 хвилин. Для того, щоб створити подібну зачіску, необхідно, щоб волосся досягало рівня талії.

Зараз ви читаєте новину «Зачіску весталок Стародавнього Риму вперше відтворили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути