понеділок, 22 квітня 2013 13:50

Портсигар Миколи ІІ піде з молотка у річницю правління династії Романових

Автор: Фото: jnet.ru
 

У червні аукціонний дім Bonhams виставить на торги портсигар, що належав російському імператорові Миколі II. Бузкова емаль, позолота, дорогоцінні камені, геральдичний орел - майстерно виконаний майстром Фаберже Августом Холмстромом близько 1897 року, предмет є реліквією сім'ї Романових. Він був придбаний імператрицею Олександрою Федорівною і згодом, 29 травня 1897 року, подарований своєму чоловікові з нагоди народження їхньої другої дочки, Великої княжни Тетяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скарб часів Миколи ІІ знайшли у Луцьку

"Портсигар, продаж якого завдяки щасливому випадку збігається з 400-ю річницею правління династії Романових, буде виставлений на продаж 5 червня, в рамках чергових російських торгів" - цитує РІА Новини голову прес-служби аукціону Джуліана роуп. За його словами, лот оцінюють в суму від 150 до 200 тисяч фунтів стерлінгів.

У 1917 році портсигар був переданий до скарбниці Кремля, націоналізований як частина реліквій Російської імперії. Ймовірно, він став доступний для покупки в кінці 1920-х років, повідомляє сайт аукціонного дому. А потім в 1931 році портсигар придбав у Москві американський бізнесмен, заплативши за нього 103 рублі в магазині Торгсин (скорочення від "Торгівля з іноземцями"). До лоту додана копія оригінальної квитанції.

Зараз ви читаєте новину «Портсигар Миколи ІІ піде з молотка у річницю правління династії Романових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути