середа, 24 жовтня 2018 16:10

Польща підтримує Україну у війні з Росією - глава МЗС

Польща підтримує Україну у війні з Росією - глава МЗС
Міністри закордонних справ Польщі та України Яцек Чапутович та Павло Клімкін зустрілись у Варшаві. Фото: "Польське Радіо"

Польська влада підтримує Україну в конфлікті з Росією. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович під час зустрічі з главою українського МЗС Павлом Клімкіним у Варшаві,

"Ми продовжимо піднімати питання незаконної анексії Криму та збройної агресії Росії на сході України на форумі міжнародних організацій, членами яких є Польща, перш за все, Ради безпеки ООН, ОБСЄ, ЄС і НАТО", - сказав він.

Павло Клімкін подякував за постійне нагадування про російську агресію на форумі Ради Безпеки ООН. Висловив побоювання, що Росія зробить все можливе, щоб дестабілізувати Україну під час парламентських і президентських виборів наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Польщі нагородило Сенцова престижною премією

Обидва міністри високо оцінили розвиток двосторонніх відносин як в області економіки, так і в суспільних відносинах.

"Ми хочемо, щоб українці відчували себе добре в нашій країні", - заявив Яцек Чапутович. Потім додав, що у Польщі живе понад півтора мільйона українців.

Глави дипломатії Польщі та України домовилися про необхідність поліпшення ситуації на прикордонних переходах. Україна розраховує розширити функціонування спільного митного контролю з 4-х до 8-и пунктів.

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Яцек Чапутович назвав військових СРСР не вартими того, щоб ставити їм пам`ятники. Навпаки, він заявив про подальше знесення пам'ятників радянським солдатам на території Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Польща підтримує Україну у війні з Росією - глава МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути