вівторок, 23 жовтня 2018 16:38

МЗС Польщі нагородило Сенцова престижною премією

МЗС Польщі нагородило Сенцова престижною премією
Голова польського МЗС Яцек Чапутовіч на спільній прес-конференції з головю українського МЗС Павлом Клімкіним. Фото: twitter

Міністерство закордонних справ Польщі нагородило політв'язня Кремля Олега Сенцова премією Pro Dignitate Humana.

Український режисер удостоєний премії за його боротьбу у російській в'язниці. Про це заявив голова польського МЗС Яцек Чапутовіч на спільній прес-конференції з головю українського МЗС Павлом Клімкіним.

"Під час візиту міністра закордонних справ України голова МЗС Чапутовіч оголосив, що цьогорічну нагороду Pro Dignitate Humana отримає Олег Сенцов. Режисер у російській тюрмі нагадав про долю політичних в'язнів у Росії та окупованому Криму", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов отримає престижну премію "За свободу думки"

Павло Клімкін подякував Польщі за високу нагороду для Сенцова і висловив переконання, що разом з Чапутовічем невдовзі буде нагода подивитися у Варшаві новий фільм Сенцова та поспілкуватися з ним особисто на прем'єрі.

Український ПЕН за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" оголошує конкурс на переклад книжки оповідань Олега Сенцова 3 іноземними мовами – англійською, німецькою та польською.

Українського письменника та кінорежисера незаконно засудив російський суд до 20 років ув'язнення. Сенцов перебуває в колонії суворого режиму в Тюменській області у РФ.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Польщі нагородило Сенцова престижною премією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути