четвер, 05 вересня 2019 14:53

Поліція шукає кістки відьми, які викрали понад 150 років тому

Поліція шукає кістки відьми, які викрали понад 150 років тому
Ліліас Еді вчинила самогубство після тортур у підвалі церкви Фото: University of Dundee

Шотландські поліцейські розшукують кістки відьми Ліліас Еді. Їх викрали ще у XIX ст. Череп жінки зник у 1940-х. Відновити її зовнішній вигляд вдалося за його фотографіями.

Ліліас звинуватили у відьомстві 1704-го. Сусіди запевняли, що чаклунка наводила порчу та мала статевий контакт із дияволом, повідомляє The Washington Post.

Її мали спалити на вогнищі, але жінка скоїла самогубство у тюремній камері. Налякані жителі поховали її у грубій каламутній могилі на узбережжі Шотландії, покривши місце поховання великим каменем. Люди того часу вірили, що диявол може повернути своїх послідовників із мертвих у вигляді зомбі, щоб переслідувати живих, якщо вони не будуть поховані належним чином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камери для тортур ховали у підвалі церкви

Влада Шотландії зазначає, що якщо вдасться знайти залишки, то їх додадуть до поховання, над яким встановлять пам'ятник тисячам чоловікам і жінкам, які загинули від рук кривавої інквізиції.

Папа Римський Павло ІІІ 21 липня 1542-го прийняв закон, яким фактично наділяв кардиналів-інквізиторів необмеженою владою "захищати" віру. Європою прокотилася хвиля кривавих відьомських процесів. Святій інквізиції рекомендували виступити проти диявола у всеозброєнні. Зізнання від підозрюваних отримували тортурами, а "винних" спалювали на вогнищах.

Зараз ви читаєте новину «Поліція шукає кістки відьми, які викрали понад 150 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути