Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2012 13:24

Найдавніший путівник поліція знайшла у гаражі

Найдавніший путівник поліція знайшла у гаражі
Книга описує шлях до могили апостола Якова. Фото: trtrussian.com

Іспанська поліція знайшла манускрипт 12 століття "Кодекс Калікста", який вважають найдавнішим путівником в світі. Про це повідомляється на офіційному сайті іспанського Міністерства внутрішніх справ.

Стародавній документ був виявлений у гаражі в містечку Мільядойро провінції Ла-Корунья, недалеко від міста Сантьяго-де-Компостела. Манускрипт разом з газетами був загорнутий в поліетиленовий пакет і, за даними поліції, знаходиться в хорошому стані.

Гараж належить електрику, який протягом 25 років працював у соборі Святого Якова в Сантьяго-де-Компостела, де до крадіжки, вчиненої 5 липня 2011, і зберігався давній рукопис. Чоловік також виконував обов'язки сторожа в соборі, проте був звільнений з невідомих причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрали серце покровителя Дубліна

У середу, 4 липня, він був заарештований. Крім того, поліція затримала його дружину, сина й жінку, пов'язану з сім'єю. На момент арешту підозрюваних "Кодекс" ще не був знайдений, проте поліція знайшла кілька його копій, 1,2 мільйона євро, а також стародавні книги, які зберігалися в соборі.

Вважається, що "Кодекс Калікста" був створений в 12 столітті пaпою Калікстом II. Манускрипт складається з п'яти книг і двох додатків на 225 пергаментних аркушах. У книзі міститься інформація про Шлях святого Якова - дорогу, по якій прочани йшли до могили апостола Якова в Сантьяго-де-Компостела, тому рукопис і називають найдавнішим путівником по країні. Крім того, в "Кодексі" зібрані літургії та проповіді, пов'язані зі святим апостолом Яковом, а також описані вчинені ним дива.

Зараз ви читаєте новину «Найдавніший путівник поліція знайшла у гаражі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути