вівторок, 22 жовтня 2019 12:00

Показали коштовність, якою користувалися люди кам'яного віку

В Об'єднаних Арабських Еміратах представлять найдавнішу в світі перлину. Демонстрація пройде в Луврі, Абу-Дабі на виставці "10 000 років розкоші".

Знахідку виявили ще 2017-го на місці давнього неолітичного поселення на острові Марава. Має діаметр менше за 3 мм і рожевий відтінок. Дослідження встановили, що її вік складає понад 7,5 тис. років, повідомляє The History Blog.

Перли мали ритуальну та естетичну цінність. Також їх використовували у торгівлі - обмінювали на декоративну кераміку з Месопотамії, яку також знайшли на острові. Перлінг залишався найважливішим елементом економіки спільнот Аравійської затоки протягом тисяч років. Абу-Дабі був центром традиційного пірнання за перлами та торгівлі ними у XX ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із затонулого корабля дістали золоті прикраси

"Це приголомшлива знахідка, що свідчить про давні витоки нашої взаємодії з морем. Відкриття найстарішої перлини в світі в Абу-Дабі дає зрозуміти, що витоки нашої недавньої економічної та культурної історії мають глибокі коріння, що тягнуться до зорі передісторії", - заявив голова Департаменту культури і туризму ОАЕ Мохамед Халіфа Аль Мубарак.

Автор: thehistoryblog.com
  Найдавнішу перлину в світі виявили в Об'єднаних Арабських Еміратах
Найдавнішу перлину в світі виявили в Об'єднаних Арабських Еміратах
Група археологів із Чехії має намір вийти в море на видовбаному з стовбура човні. Його конструкція відтворює човен епохи неоліту, знайдений в озері Браччано в Італії. Вчені мають намір допливти на човні до острова Крит.
Зараз ви читаєте новину «Показали коштовність, якою користувалися люди кам'яного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути