Ексклюзиви
неділя, 02 лютого 2020 08:20

Письменник Джеймс Джойс: "Мої герої — просто базіки"

Письменник Джеймс Джойс: "Мої герої — просто базіки"
Ірландський письменник Джеймс Джойс підписав 100 перших копій роману. Фото: wikipedia

У Парижі у день 40-річчя автора накладом 1000 примірників 2 лютого 1922 го опубліковано роман ірландського письменника Джеймса Джойса "Улісс". Автор підписав 100 перших копій.

Джойс працював над романом 20 тис. годин, писав по кілька фраз на день. У романі описав один день із життя дублінського єврея Леопольда Блума та письменника Стівена Дедала. Вперше використав техніка "потоку свідомості". Улісс складається з 250,000 слів зі словника, який містить 30,000 слів, основні видання налічують від 644 до 1000 сторінок. Поділений на 18 "епізодів". Джойсу було важко знайти видавця, який би погодився видати таку велику книгу. Але вона була опублікована Сільвією Біч за підтримки її книжкового магазину "Шекспір і Компанія".

"Шкода, що публіка шукатиме і знаходитиме мораль у моїй книжці, і ще гірше, що вона сприйматиме її серйозно. Слово джентльмена, в ній немає жодного серйозного рядка, мої герої — просто базіки", - пише Джеймс Джойс про книгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книгу про походження видів розкупили за два дні

Джойса вважають одним з найвпливовіших письменників двадцятого століття. Він здобув загальне визнання перш за все завдяки роману "Улісс" Книги з першого тиражу вважають найдорожчими друкарськими виданнями ХХ століття. Ціна на них починається від 100 тисяч фунтів (175 тисяч доларів). 2004 році один з паризьких томів з автографом письменника був проданий на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку за 288 тисяч доларів.

Британський натураліст Чарльз Дарвін 24 листопада 1859 року написав і опублікував книгу "Походження видів шляхом природного відбору, або збереження придатних порід у боротьбі за життя". Перше видання, 1250 примірників, розкупили за 2 дні у Великобританії. Над книгою автор працював 20 років

Зараз ви читаєте новину «Письменник Джеймс Джойс: "Мої герої — просто базіки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути