середа, 30 грудня 2020 08:20

Після смерті вождя країну очолив його син

Після смерті вождя країну очолив його син
Кім-молодший нався в елітарній школі та в Швейцарії. Фото: Reuters

По смерті керівника Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Іра, його спадкоємцем 30 грудня 2011-го став молодший син 28-річний Кім Чен Ин.

Державне телебачення КНДР 19 грудня повідомило про смерть північнокорейського лідера Кім Чен Іра. Лідер КНДР помер під час подорожі на поїзді. У вождя зупинилося серце від надмірних фізичних і розумових навантажень. Лікарі підтвердили інфаркт. Вважають, що лідер КНДР полюбляв сигари, коньяк та був гурманом. Мав діабет та проблеми з серцем.

Кім Чен Ір керував країною від часу смерті свого батька Кім Ір Сена 1994-го. Тіло покійного поклали поряд із батьковим у скляному саркофазі в мавзолеї-палаці Кімсусан. Головою комісії з організації похорону Кім Чен Іра призначили його молодшого сина і наступника Кім Чен Ина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куля зачепила ніс диктатора

Кім Чен Ин є третім та наймолодшим сином Кім Чен Іра. Кім-молодший навчався в елітарній школі та в Швейцарії. Упродовж останнього року він постійно супроводжував батька, хоча жодного разу не звертався до публіки з промовою. Уряд КНДР оголосило 8 січня - день народження Кім Чен Ина - національним святом КНДР.

В період його перебування на чолі країни країна увійшла в клуб космічних держав, успішно провела третє в своїй історії ядерне випробування. Продовжує диктаторську політику свого батька.

Третя спроба замаху на життя італійського лідера Беніто Муссоліні відбулась 7 квітня 1926 року. Донька ірландського пера Вайолет Гібсон стріляла в нього з близької відстані, але куля лише зачепила ніс диктатора.

Зараз ви читаєте новину «Після смерті вождя країну очолив його син». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути