понеділок, 25 грудня 2023 05:36

Під час святкування Різдва в торговому центрі загинуло більше 300 людей

Під час святкування Різдва в торговому центрі загинуло більше 300 людей
В торговому центрі "Дунда шаньшуй" виявили грубі порушення правил пожежної безпеки. Фото: www.peopledaily.com.cn

У торговому центрі китайського міста Лоян під час святкування Різдва 25 грудня 2000-го згоріло 309 людей. Займання сталося через порушення техніки безпеки. Стало одним з найбільш смертоносних серед подібних інцидентів в клубах і на дискотеках.

Трагедія сталася в торговому центрі "Дунда шаньшуй", що місті Лоян Ще за тиждень до того, в будівлі виявили грубі порушення правил пожежної безпеки. Пожежа почалася під час дитячої різдвяної дискотеки.

Займання почалося о 21.30. Того вечора група робітників проводила зварювальні роботи в підвалі торгового центру. Іскри потрапили на бавовняні вироби, які зберігалися в підвалі. Коли спалахнув вогонь, зварювальники спробували загасити його водою. Потім просто втекли з місця події, нікому не повідомивши про те, що трапилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сталеві конструкції торгового центру розплавились за півтори години

Полум'я охопило перший поверх будівлі, відрізавши шлях до виходу. Приміщення, де проходила дискотека, знаходилося в самому центрі будинку. Врятуватися змогли лише 13 осіб. На боротьбу з вогнем приїхали всі пожежні підрозділи міста. Вогонь загасили за 2 год.

Ісламські терористи захопили чотири американські пасажирські авіалайнери 11 вересня 2001 року. Два літаки направили на 110-поверхові вежі Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку. Після зіткнення почалась пожежа і сталеві конструкції будівлі розплавились. Вежі зруйнувались. В історію ця трагедія увійшла як "Теракт 9/11".

Зараз ви читаєте новину «Під час святкування Різдва в торговому центрі загинуло більше 300 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути