Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2015 10:15

Перші люди з'явилися в Китаї ще 80 тисяч років тому - вчені

Перші люди з'явилися в Китаї ще 80 тисяч років тому - вчені
Фото: vistanews.ru

Під час розкопок у печері Фуян, розташованої на півдні Китаю в провінції Хунань, дослідники наткнулися на стародавні людські рештки. Лабораторний аналіз показав, що кістки і зуби належать кроманьонцям. Вік решток становить 80 тисяч років. Про що повідомила учасниця експедиції Марія Мартіньон-Торрес. Звіт про результати розкопок опублікований в журналі Nature.

Раніше вчені дотримувалися думки, що перші Homo sapiens покинули межі Африки близько 65 тисяч років тому. Про це свідчать рештки, знайдені в межах Нільського коридору,яким розселялися кроманьйонці 65-40 тисяч років тому. Перші зміни в офіційну версію внесли після виявлення кісток в Австралії.

Зіставивши знахідки в Австралії та Китаю, учені зробили висновок про необхідність коригування загальноприйнятої теорії про час розселення. На користь цього твердження виступають і археологічні знахідки в китайській печері Тяньюань, де також знайшли кістки кроманьйонця.

Зараз ви читаєте новину «Перші люди з'явилися в Китаї ще 80 тисяч років тому - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути