Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 21:08

Першу державну лотерею провели в соборі

Першу державну лотерею провели в соборі
Королева Англії Єлизавета І (1533-1603) провела першу державну лотерею в країні Фото: fthmb.tqn.com

11 січня 1559 року в Лондоні відбулася перша державна лотерея. Урочистий захід проводився у Соборі Святого Павла.

В XVI столітті територія Англії перебувала в досить слабкому військово-політичному становищі. Головну торгівельну та морську гегемонію в Європі представляли іспанські Ґабсбурги. Більшість представників династії Тюдорів радили королеві вийти за іноземного монарха, який зміг би вивести країну з кризи, пише сайт casinoz.

Королева Єлизавета не погодилася таким чином рятувати свою країну та запропонувала застосувати державну лотерею. Кошти, які казна отримає з лотереї підуть на покращення інфраструктури, зведення нових адміністративних будівель, систем каналізації тощо. Основна мета - зведення нових морських портів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер чоловік, який першим у світі заробив мільйони на настільній грі

Кількість учасників сягла 40 тисяч. Лотерея проводилася в центральному соборі Лондона— Соборі Святого Павла. Результати лотереї виправдали прогнози. Кошти були направлені на розбудову Лондона та інших міст Англії. З того часу до 1825 року лотереї проводились регулярно. Тоді британська опозиції в парламенті заборонила її. Найвідомішими пам'ятками, які були побудовані за кошти лотерей були Британський музей та Лондонський акведук.

13 грудня 1577 року англійська ескадра з 5 кораблів і 164 членами екіпажу на чолі з Френсісом Дрейком відпливла з Плімуту (Англія) для нападів на тихоокеанське узбережжя іспанських володінь у Новому Світі.

"Ми вважаємо, що той, хто нанесе удар тобі, Дрейк, нанесе його і нам", - каже королева Англії Єлизавета І (1533 —1603) морському капітанові, пірату 37-річному Френсісу Дрейку. На таємній аудієнції Єлизавета І подарувала йому меча та домовилася про план набігу і спустошення західних берегів південної Америки, які контролювали іспанці.

Зараз ви читаєте новину «Першу державну лотерею провели в соборі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути