понеділок, 29 жовтня 2012 18:10

Пенсіонер-вандал під час ремонту зіпсував національну пам'ятку часів Стоунхенджа

Пенсіонер-вандал під час ремонту зіпсував національну пам'ятку часів Стоунхенджа
Фото: dailymail.co.uk

73-річний британський бізнесмен на пенсії Роджер Пенні, у власності якого знаходиться одна з найважливіших доісторичних пам'яток Англії, завдав йому серйозної шкоди в ході незаконних будівельних робіт. До такого висновку прийшов місцевий суд.

Пенні пару років тому які інвестицію придбав будинок з територією, на якій знаходиться одне з чотирьох гігантських кілець земляного укріплення Прідді Серклз (Priddy Circles), пише The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через ДНК-аналіз можуть "переписати національну історію" Шотландії

Часом створення цих кілець вважається третє тисячоліття до нашої ери. Тобто вони з'явилися в ту ж легендарну епоху, що і Стоунхендж. Комісія з історичних будівель і пам'яток Англії (English Heritage) класифікує їх як пам'ятки неоліту, які служили ритуальним і церемоніальним цілям.

Невдаха Пенні, зробивши покупку, вирішив доглянути місцевість навколо застарілого історичного об'єкта. Дозволи на роботи від English Heritage він не отримав, але це його не зупинило. В результаті один із найнятих підрядників засипав щебенем отвори в основі кордонів кільця, які, на думку археологів, допомогли б розгадати таємницю створення унікального об'єкта.

Тепер невдасі пенсіонеру-вандалуи доведеться заплатити 2,500 фунтів стерлінгів штрафу, ще 7,500 - на судові витрати та викласти ще 37 тисяч за справжні реставраційні роботи.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер-вандал під час ремонту зіпсував національну пам'ятку часів Стоунхенджа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути