понеділок, 23 грудня 2019 08:20

Пасажири літака їли тіла загиблих

Пасажири літака їли тіла загиблих
Пасажири провели в Андах 72 дні. Щоб вижити, їли тіла загиблих. Фото: aycarayquelocura.com

16 вцілілих в авіакатастрофі літака рейсу 571 Air Force пасажирів врятували в Андах 23 грудня 1972 року. 72 дні уругвайські регбісти-юніори провели в горах у морози на висоті близько 4 км. 19 людей загинули одразу в момент аварії або потім від ран. Щоб вижити - їли тіла загиблих, грілися у залишках корпусу літака. Рятувальники Уругваю, Чилі і Аргентини шукали літак вісім днів, потім пошуки припинили.

Чартерний рейс з п'ятьма членами екіпажу і сорока пасажирами -уругвайськими регбістами-юніорами вилетів ще 12 жовтня з аеропорту Карраско в Уругваї. Літак потрапив у циклон в Андах, почав знижатись і зачепив крилом гору на висоті 4400 метрів. Відпав хвіст і крило, потім друге крило, фюзеляж врізався в величезний замет. Одразу загинуло 12 осіб, пізніше від ран - ще п'ятеро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В аеропорту не розминулися два Боїнги

Вижилі їли те, що знайшли в багажі. На 10 день живі вирішили їсти мертвих. Коли зійшла лавина - загинули ще 8 осіб. Через місяць кілька добровольців вийшли на пошуки хвоста літака з багажем. Знайшли валізи з одягом, цигарки, цукерки і акумулятори до рації. Полагодити її так і не вдалося. 12 грудня двоє з вижилих пройшли до підніжжя гір і попросили місцевого пастуха про допомогу.

Більшість врятованих досі живі – їм від 65 до 70 років. На основі цих подій у 1993 році режисер Френк Маршалл зняв фільм "Живі", а Фернандо Паррадо написав книгу мемуарів "Чудо в Андах".

Одна з найбільших авіакатастроф сталася 27 березня 1977 року на острові Тенерифе (Канарські острови) у 17:06:50 за місцевим часом. Унаслідок зіткнення двох літаків Boeing 747 загинуло 583 людини. Ця катастрофа залишається найбільшою за кількістю жертв за всю історію цивільної авіації

Зараз ви читаєте новину «Пасажири літака їли тіла загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути