понеділок, 05 квітня 2021 08:20

Заснували кібервійсько

Заснували кібервійсько
Усі солдати кібервійська носять темно-синій берет з значком війська CIR. Фото: Бундесвер

В Німеччині в складі Бундесверу 5 квітня 2017-го заснували новий рід військ — кібервійська. У війську працює 13,5 тис. службовців - програмістів, інженерів, аналітиків та стратегів.

Командний центр німецьких кібервійськ (CIR) знаходиться в місті Бонна. Завданням кібервійськ є захист чутливих мереж Бундесверу. Кібератаки, саботаж і дезінформаційна кампанія стали фундаментальною загрозою безпеці країни. 2017-го було здійснено 2 млн спроб несанкціонованого доступу до систем, 8 тис. серйозних атак. Вдалося їх "відбити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст розсекретив таємниці афганської війни

Кібервійська перебувають на одному рівні з іншими військовими організаціями: піхотою, військово-повітряними силами, військово-морським флотом, штабом та санітарною службою. Мають у своєму складі 3 підрозділи: Штаб стратегічної розвідки, Службу інформаційної техніки та Центр геоінформації. Усі солдати носять темно-синій берет з значком війська CIR.

Солдатів для кібервійськ підбирають на ярмарках геймерів. Розум та швидка реакція гравців - бонус, але вони повинні мати і добру фізпідготовку.

Засновник платформи Wikileaks Джуліан Асандж 25 липня 2010-го на сайті Wikileaks опублікував "Щоденник війни в Афганістані". Це таємний збірник із понад 91 тис доповідей, що висвітлюють війну в Афганістані з 2004 по 2010 рік. Більшість записів надані американськими солдатами та розвідниками.

Зараз ви читаєте новину «Заснували кібервійсько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути