Ексклюзиви
понеділок, 20 вересня 2021 01:13

Окупанти відкопали давні прикраси в Криму
4

В окупованому Криму розкували колекцію прикрас III століття нашої ери
Фото: КФУ
Артефакти виявили в могильнику Опушки в Сімферопольському районі
Лежали в похованні предків середньовічних алан

В окупованому Криму розкували колекцію прикрас III століття нашої ери.

Артефакти виявили в могильнику Опушки в Сімферопольському районі. Лежали в похованні предків середньовічних алан, які жили на території Криму у III ст. Знайшли одну пару сережок, три браслети та дві нагрудних прикраси, повідомили у створеному окупантами Кримському федеральному університеті.

Прикраси могли належати лише високопоставленим особам. Високе соціальне становище в аланських племен передавалося у спадок, бо прикраси виявили поруч з останками дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологічні пам'ятки закатали під асфальт

"Унікальність могильника Опушки в тому, що він став місцем поховань одразу п'яти стародавніх культур: пізньоскіфської, середньосарматської, пізньосарматської, німецької та аланської. Розкопом ми з'єднали ділянки могильника з похованнями різних культур. Зараз ми досліджували 1/7 могильника і, сподіваємося, що подальші розкопки допоможуть визначити причини такої уваги до даного місця носіїв п'яти різних культур", - заявив професор Ігор Храпунов.

У ЮНЕСКО зазначають, що об'єкти всесвітньої спадщини та інші культурні пам'ятки зазнають варварського поводження і розграбування з боку окупаційної влади в Криму. Про це йдеться в доповіді ЮНЕСКО для 212-ї сесії виконавчої ради організації. Інформація представлена національною комісією України у справах ЮНЕСКО та постійним представництвом України при ЮНЕСКО на прохання генерального директора організації

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відкопали давні прикраси в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути