пʼятниця, 24 травня 2013 16:17

Оголошено конкурс робіт про Голодомор як геноцид

Оголошено конкурс робіт про Голодомор як геноцид
Фото: zn.ua

До 80-х роковин Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору оголошує конкурс наукових студентських та аспірантських робіт про Голодомор 1932-1933 років як геноцид українського народу, повідомляє "Українська правда".

Організатори пропонують молодим науковцям дослідити такі теми: особливості та наслідки Голодомору в окремих регіонах чи населених пунктах; Голодомор у свідченнях очевидців; опір геноцидній політиці; взаємодопомога і порятунок голодуючих; соціальні, економічні, демографічні, психологічні аспекти Голодомору; Голодомор у національній пам'яті.

Конкурс має на меті посприяти дослідженням історії Голодомору 1932—1933 років серед молодих науковців та актуалізувати громадську думку щодо геноциду українців.

Роботи приймають до 1 жовтня. Переможці конкурсу (у двох групах: студентські та аспірантські) будуть відзначені дипломами та заохочувальними грошовими преміями (1-е місце — 2 000 грн, 2-е місце — 1 000 грн, 3-є місце — 1 000 грн).

Детальніше про умови участі читайте за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Оголошено конкурс робіт про Голодомор як геноцид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути