Ексклюзиви
неділя, 14 січня 2018 04:20

Одну серію мультсеріалу про родину Сімпсонів знімають півроку

Одну серію мультсеріалу про родину Сімпсонів знімають півроку
Мультсеріал "Сімпсони". Фото: Вікіпедія

14 січня 1990 року на американському телеканалі FOX відбулась прем'єра мультиплікаційного серіалу "Simpsons". Мультсеріал — сатирична пародія на стиль життя середнього класу США, втілена в сім'ї Сімпсонів, яка складається з Гомера, Мардж, Барта, Ліси та Меґґі. Більшість подій відбуваються у вигаданому містечку Спрингфілді.Шоу висміює численні аспекти життя людей, американську культуру, суспільство, навіть американське телебачення.

Творець Сімпсонів Метт Ґрейнінґ зробив кілька короткометражних сюжетів із життя однієї родини, обравши для героїв імена членів своєї власної сім'ї, а своє імя замінив на "Барт". Команда сценаристів "Сімпсонів" складається з 16 осіб, які починають пропонувати ідеї серій щороку на початку грудня. Головний сценарист кожної серії створює перші чернетки. Сесії групової роботи над сценаріями включають у себе додавання і вилучення певних жартів, розробку мізансцен, пробне читання реплік голосовими акторами тощо. Виробництво кожної серії триває до шести місяців. У "Сімпсонах" часто з'являються як гості люди різних професій: актори, спортсмени, письменники, музиканти, вчені, політики тощо — у ролях самих себе. За числом знаменитостей, що брали участь у програмі, "Сімпсони" посіли перше місце серед телесеріалів, що є зафіксованим у "Книзі рекордів Гіннеса".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали пророцтва мультсеріалу "Сімпсони", які збулись

Сімпсони були одним із перших успішних проектів компанії "Фокс", здобувши кілька видатних нагород. "Сімпсони" зайняли перше місце серед усіх серіалів компанії "Фокс", внаслідок чого їх було пересунуто на рейтинговіший час доби. У 1998 році, визначаючи найбільші досягнення 20-го століття в мистецтві та індустрії розваг, часопис "Тайм" назвав "Сімспсонів" найкращим телесеріалом сторіччя. 14 січня 2000 року серіал було нагороджено зіркою на Алеї Слави в Голлівуді. Це — найтриваліший серед усіх американських комедійних і анімаційних телесеріалів. "Сімпсони" справляли і справляють потужний вплив на сучасну поп-культуру.

У 2007 році — у рік 20-ліття серіалу — на екрани вийшов повнометражний фільм "Сімпсони", касові збори якого по всьому світі склали приблизно 525,3 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Одну серію мультсеріалу про родину Сімпсонів знімають півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути