Ексклюзиви
середа, 29 травня 2013 11:34

Німецькі підводні човни часів війни досі атакують

Автор: Фото: archae.ru
 

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень надало новини, пов'язані з Другою Світовою Війною: 13 торгових суден, потоплених німецьким флотом у битві за Атлантику, загрожують викидами нафти зі своїх водяних могил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Хортиці археологи підняли на поверхню стародавній човен

Ці результати отримані в результаті оцінки берегової охорони США, яка проаналізувала 20 000 корабельних аварій в американських прибережних водах. 36 суден були визначені, як такі, що становлять значну загрозу у випадку викиду нафти. Сімнадцять з них були рекомендовані для додаткового вивчення і видалення з їхнього борту небезпечних вантажів та мазуту.

До затопленим суден, що викликає особливу тривогу відносяться: баржі, втрачені в шторм 1936 року, два кораблі, що потонули в зіткненнях в 1947 і 1952 роках і танкер, що вибухнув в 1984 році.

Автор: Фото: archae.ru
 

"Цей звіт є на сьогодні найбільш повною оцінкою потенційної загрози забруднення нафтою від корабельних аварій, які сталися у водах США", - повідомила Ліза Саймонс, координатор із захисту ресурсів офісу НОАА, - Тепер, коли ми проаналізували всі ці дані, Берегова охорона зможе оцінити рекомендації НОАА і визначити найбільш відповідні дії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонці знайшли свій легендарний підводний човен часів Другої світової

Спочатку дослідники відібрали з 20 000 затонулих кораблів 573 судна, які можуть становити значний ризик забруднення залежно від віку, типу і розміру транспорту. Особливу увагу було приділено кораблям, які працювали на мазуті. Далі дослідники звузили число до 107 затонулих кораблів. У більшості випадків мало що відомо про їхній поточний стан.

На жаль, багато кораблів буде дуже важко очистити від їхнього небезпечного вантажу. Наприклад, корабель Gulfstate лежить поруч з кораловими рифами на глибині близько 2800 футів. Берегова служба просить рибалок і моряків повідомляти про плями мастила й мазуту в цьому районі з метою виявлення цього судна.

Автор: Фото: archae.ru
 


Багато з 20 000 затонулих кораблів були побудовані до 1891 року, коли судна почали переводити на мазут. Тому більшість з них ходили ще під вітрилами і на вугіллі, тому не представляють для екології ніякої небезпеки.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі підводні човни часів війни досі атакують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути