четвер, 24 січня 2019 08:21

Не знав, що війна закінчилась 28 років тому - фермери натрапили на солдата у джунглях

Не знав, що війна закінчилась 28 років тому - фермери натрапили на солдата у джунглях
Японський солдат Шоічі Йокої 28 років переховувався у джунглях. Фото: ВВС

У джунглях острова Гуам місцеві фермери 24 січня 1972-го знайшли Шоічі Йокої, сержанта японської арміїї, котрий не знав про завершення Другої світової війни. Він 28 років переховувався у сховку в лісі.

Влітку 1944-го на Гуам висадилися американці і японцям довелося здаватися в полон. Але Шоічі та десять його товаришів не побажали здаватися в полон. Це було для них безчестям - і пішли глибоко в джунглі Гуаму. Слід їх загубився в джунглях. Про загін забули. Через кілька років семеро з них вийшли до людей. Троє як і раніше залишалися в джунглях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Храм допомогли звести слони

Пізніше Шоічі Йокої виявив двох своїх друзів померлими від голоду. Останні 8 років в джунглях Гуаму японський капрал прожив на самоті, в ямі біля містечка Талофофо. Їжу Шоічі добував переважно полюванням, виходячи на нього вночі. Користувався примітивними, виготовленими їм самим, предметами побуту і домашнього господарства.

В Японії старий солдат сказав фразу, що стала відомою всій країні: "Мені дуже соромно, що я повернувся живим". Після повернення до Японії Шоічі Йокої одружився і оселився в сільській місцевості в рідній префектурі Айті, де отримував невелику пенсію. Будучи досить популярною людиною в сучасній йому Японії, уособленням беззавітного служіння батьківщині, Йокої неодноразово запрошувався на телебачення.

Помер в 1997-го від інфаркту. Йому було 82 роки.

Французький мандрівник Анрі Муо виявив у джунглях Камбоджи 22 січня 1861 року храмовий комплекс Ангкор-Ват. Його збудували у XII столітті за часів короля Сурьявармана II. Ангкор-Ват дослівно перекладається як Місто-Храм.

Зараз ви читаєте новину «Не знав, що війна закінчилась 28 років тому - фермери натрапили на солдата у джунглях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути