вівторок, 29 жовтня 2019 12:43

Натрапили на підземелля із символами знищеної цивілізації

Натрапили на підземелля із символами знищеної цивілізації
Біля Мехіко знайшли барельєфи ацтеків Фото: ancient-origins.net

Археологи знайшли тунель із доіспанськими символами ацтеків біля міста Екатепек в штаті Мехіко. Сама споруда - частина системи колоніальних дамб XVII ст., відомих під назвою Альбарадон-де-Екатепек.

Серед 11 зображень були петрогліфи, рельєфні панелі зі штукатурки, зображення бойового щита та голови хижого птаха. У центральному вході в тунель знайшли барельєф храма ацтекського бога дощу Тлалока, повідомляє Ancient Origins.

Значення інших символів невідоме. Координатор проекту зі збереження археологічних дамб Рауль Гарсія зазначив, що їх виконали місцеві жителі, що жили в доіспанських містах Екатепек і Чиконаутла. Археологи підтримали дану гіпотезу, бо відомо, що містяни працювали над будівництвом споруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 499 років тому загинув імператор ацтеків Монтесума

Спорудження системи дамб розпочав верховний правитель ацтеків Монтесума I у XV ст. у районі сучасного Мехіко. Дамбу зруйнували іспанські конкістадори на чолі з Ернаном Кортесом. Згодом завойовникам довелося реконструйовувати її для боротьби з повенями.

Фернандо Кортес (1485-1547) причалив 21 квітня 1519-го до узбережжя Мексики. Іспанський конкістадор завоював Мексику та знищив цивілізацію ацтеків. Захоплені ацтекські скарби Кортес відправив в Іспанію.

Зараз ви читаєте новину «Натрапили на підземелля із символами знищеної цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути