Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2019 13:40

Нащадки проти - оголосили про знищення могили диктатора

Нащадки проти - оголосили про знищення могили диктатора
Уряд Іспанії прийняв рішення перепоховати диктатора Франциско Франко. Фото: УНН

Уряд Іспанії прийняв рішення про ексгумацію тіла диктатора Франциско Франко з меморіального комплексу в Долині полеглих.

На вибір місця перепоховання сім'ї Франко дали 15 днів. Ящо вони цього не зроблять, місце обиратиме уряд, повідомляє El Pais.

Нащадки диктатора виступають проти перепоховання. Вони скоріш за все спробують оскаржити рішення у Верховному суді.

Лівоцентристський уряд Іспанії вважає, що могила Франко в центрі меморіалу жертвам громадянської війни розділяє суспільство. Закон 2007 року забороняв публічне прославляння диктатора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фото подій, які призвели до Другої світової війни

Генералісимус Франсиско Франко очолив військовий переворот 1936 року. Виступив проти лівого уряду республіканців. Переворот призвів до громадянської війни між республіканцями і націоналістами. Після перемоги у війні, Франко здобув повний контроль над країною. Встановив авторитарний режим.

У період Другої світової війни франкістська Іспанія тримала нейтралітет. На допомогу нацистам надіслали одну "Блакитну дивізію". Після війни Франко надав притулок багатьом нацистським злочинцям.

З 1950-х років економічні реформи, ініційовані урядом Франко, призвели до іспанського "економічного дива". Репресії проти політичних супротивників режиму Франко тривали до самої його смерті 1975 року.

30 жовтня 1936 року в Німеччині було створено "Легіон Кондор" — з'єднання військової авіації нацистської Німеччини, підрозділ Люфтваффе, який був відряджений для підтримки іспанських націоналістів під проводом Франсиско Франко.

Зараз ви читаєте новину «Нащадки проти - оголосили про знищення могили диктатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути