понеділок, 04 липня 2016 11:49

Найстарішу фотостудію світу планують закрити

Найстарішу фотостудію світу планують закрити

Найстарішу фотостудію світу Bourne & Shepherd закривають.

Фотостудія працювала в Індії протягом 176 років. Роботи Bourne & Shepherd можна було побачити на виставках у Смітсонівському інституті, Національній портретній галереї Лондона, Кембріджському університеті та на сторінках видання The Indian Express. Повідомляє ART UKRAINE.

У 1840-х студію заснували у Калькутті британці Семюель Борн та Чарльз Шепард. У XIX-XX ст. студія вважалася однією із найуспішніших комерційних компаній Індії. Відділення Bourne & Shepherd відкрилися в Лондоні та Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому аеропорт Бориспіль повинен носити ім'я Казимира Малевича

У наш час справи студії пішли на спад. Її приміщення занедбали, а більша частина архівів зникла після пожежі. Саме тому днями нинішній власник студії Джаянт Ганді офіційно оголосив про її закриття.

Як повідомлялося раніше, 2 липня зловмисники пошкодили замки на дверях та потрапили до меморіального будинку письменника Миколи Островського, що в селі Вілія. Наскільки саме збагатилися зловмисники, правоохоронці не повідомляють. Додають лише, що предметів, які становили б історичну цінність, викрадено не було. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Найстарішу фотостудію світу планують закрити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути