вівторок, 23 жовтня 2012 13:28

Національне географічне товариство США продасть архів фотографій

Національне географічне товариство США продасть архів фотографій
Фото: REUTERS

Національне географічне товариство (National Geographic Society) США має намір вперше у своїй історії розпродати багаторічну колекцію фотографій, малюнків і статей на аукціоні в Нью-Йорку, передає агентство Рейтер.

Загальна сума, яку, за попередніми оцінками, зможе виручити товариство, сягає 3 мільйонів доларів. Серед виставлених на торги лотів - близько 11,5 мільйонів фотографій, ілюстрацій і картин, а також всілякі предмети з області географії, археології, дикої природи і світових культур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще би їм жити та жити, якби не "совєти" та війна" - у Рівному показали фотографії місцевих "упівців"

Топ-лотом аукціону, який 6 грудня в Нью-Йорку проведе аукціонний дім Christie's, вважається малюнок відомого американського ілюстратора Ньюелла Конверса Уайет (Newell Convers Wyeth) під назвою "Дуель на березі" (The Duel on the Beach). За оцінками фахівців, його підсумкова вартість може скласти від 800 тисяч до 1,2 мільйона доларів. Серед іншого буде продана всесвітньо відома фотографія афганської дівчинки, зроблена Стівом Маккарі (Steve McCurry) і опублікована на обкладинці червневого номера журналу National Geographic в 1985 році.

За словами першого віце-президента товариства Мори Малвіхіл (Maura Mulvihill), велика частина фотографій і малюнків, що виставляються на продаж, ніколи не публікувалася і не виставлялася на загальний огляд.

Національне географічне товариство, штаб-квартира якого розташовується в Вашингтоні - одна з найстаріших і найбільших в світі некомерційних науково-освітніх організацій. Товариство було засноване в січні 1888 року, а в жовтні вийшов перший номер всесвітньо відомого журналу National Geographic.

Зараз ви читаєте новину «Національне географічне товариство США продасть архів фотографій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути