четвер, 31 січня 2013 13:03

На Житомирщині знайшли кам'яні плити з написами невідомою мовою

Автор: Фото: mgm.com.ua
 

Невелика галявина біля села Купище під Коростенем під час гроз ніби "притягує" блискавку. Місцеві жителі час від часу спостерігають тут дивне світіння. За місцевою легендою, колись тут жив багатий поміщик, відомий своєю жорстокістю. Про це пише Компаньйон.

Він був убитий блискавкою, яка спалила і його маєток. Відтоді блискавки б'ють в "Громовище" під час кожної грози. Саме тут "чорні археологи" знайшли цінні монети часів Боспорського царства. Місцеві жителі відразу помітили дивну "експедицію". Завдяки їхній пильності на місце "розкопок" вчасно приїхали археологи з Житомира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальна археологічна пам'ятка вразила луганських археологів

У результаті робіт "справжніх" археологів були розкопані залишки давньої споруди з монолітних кам'яних блоків. Там же була знайдена бронзова статуя якогось ідола, монети, кам'яні плити з написами невідомою мовою. На думку археологів, результати розкопок свідчать про те, що тут, задовго до Київської Русі, існувала інша розвинена цивілізація.

Зараз археологічні розкопки на "Громовищі" призупинені. Аномальну галявину обнесли дротом, на якому вивішені таблички, що об'єкт є пам'яткою історії та доступ до нього обмежений.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині знайшли кам'яні плити з написами невідомою мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути